Welkom bij "Elvis Presley Blvd. 𝐓𝐂𝐁 ♚"


Elvis Trips en Elvis Presley Blvd. plaatsen bloemstuk op Graceland tijdens Elvisweek 2024


Elvis Trips / Elvis Presley Blvd plaatst wederom een prachtig bloemstuk in de 'Meditation Garden'op Graceland, tijdens Elvis week 2024.
Veel mensen hebben ook dit jaar weer een mooi bedrag gedoneerd voor het jaarlijkse bloemstuk in de Meditation Garden op Graceland, tijdens Elvisweek in augustus. Het bloemstuk, dat uit vier verschillende bloemstukken gekozen werd door volgers en leden van Elvis Trips en Elvis Presley Blvd. zal op 12 augustus 2024 worden geplaatst nabij het graf van Elvis en zijn familie.
Het bloemstuk is geheel in de gedachtegoed van Elvis gemaakt. Het is een patriotistisch stuk, met blauwe, witte en rode bloemen welke een op verweerd hout geschilderde Amerikaanse vlag omlijsten.
Elvis Trips bedankt via deze weg alle mensen die weer trouw hebben gedoneerd om de plaatsing van dit bloemstuk wederom mogelijk te maken.Aloha from Hawaï, 14 januari 1973.
Aloha from Hawaii Via Satellite, was een concert met Elvis Presley in de hoofdrol, dat op 14 januari 1973 live via satelliet werd uitgezonden. Het concert vond plaats in het Honolulu International Center en werd live uitgezonden voor het publiek in Azië en Oceanië. De show werd vervolgens met vertraging gepresenteerd in Europa. In de Verenigde Staten koos NBC ervoor om op 4 april een televisiespecial van negentig minuten uit te zenden om een ​​programmeerconflict met Super Bowl VII te voorkomen.
Presley keerde in 1970 terug op het podium om door de Verenigde Staten te touren. Presley's manager, kolonel Tom Parker, werd geïnspireerd door Richard Nixons bezoek in 1972 aan China om een ​​liveconcert met de zanger te promoten. Parker regelde een deal met RCA Records en het NBC-netwerk voor het concert dat plaatsvond in Hawaï. De show kwam ten goede aan het Kui Lee Cancer Fund.
Het programma is geproduceerd door Marty Pasetta. Op 12 januari vond er een gefilmd oefenconcert plaats, twee dagen later pas, volgde de satellietuitzending. De show kreeg goede kijkcijfers in de landen waarop de live-uitzending gericht was. De televisiespecial die in de Verenigde Staten werd gepresenteerd, werd NBC's hoogst gewaardeerde programma van het jaar, en werd gunstig onthaald door de critici. Het soundtrackalbum werd Presleys laatste hitparade in de Billboard's Hot 100.


Na het daadwerkelijke concert op 14 januari keerden Elvis en de band terug naar de door het publiek verlaten zaal om vijf extra nummers op te nemen. Deze nummers zouden worden gebruikt in de Amerikaanse versie van de special, die werd getimed om 90 minuten te duren. Het plan was om fotomontages te maken met deze beelden van Elvis, samen met Hawaiiaanse landschapsbeelden. Daarom werd Elvis bijvoorbeeld helemaal onder in het scherm gefilmd, zodat het in de latere montage zou passen. De hele sessie is opgenomen met 2 camera's, elk met hun eigen videorecorder aangesloten. Met al het zwarte scherm en Elvis alleen in de hoek is, is het mogelijk om beide camera-opnames tegelijkertijd te bekijken. RCA nam de soundtrack op, maar hun banden rolden iets langer dan de videobanden van NBC. Dus voor de allereerste keer kunnen we genieten van de complete opnames die gevonden zijn tijdens deze "opnamesessie", met al het beschikbare audio- en videomateriaal. Dit betekent wel dat er geen beeld is aan het begin van de videoclips, maar in ruil daarvoor kunnen we de volledige audio horen opgenomen, inclusief gesprek tussen Marty Pasetta in de controlekamer en Elvis op het podium.

Aloha post show "Insert songs". Live opgenomen op 14 januari 1973.
Ku U.I.Po
1. Dialoog (alleen audio)
2. Take 1 - inclusief 2 valse starts (alleen audio)
3. Take 2
4. Take 3
5. Take 4 - Master
Hawaïan Wedding Song
1. Rehearsal (audio only)
2. Take 1 – includes 2 false starts
3. Take 2 – Master
No More
1. Rehearsal (audio only)
2. Try-out
3. Take 1
4. Take 2 – Master
Blue Hawaï
1. Rehearsal (audio only)
2. Take 1 (audio only)
3. Take 2 – Master
Early Morning Rain
1. Take 1 (audio only)
2. Take 2 – Master

Elvis werd door de volgende mensen bijgestaan tijdens het: “Aloha from Hawaii” concert:
Background Vocals:
“J.D. Sumner & The Stamps Quartet”, bestaande uit: Ed Enoch, Bill Baize, Donnie Sumner, Ed Wideman & J.D. Sumner.
“The Sweet Inspirations”, bestaande uit: Myrna Smith, Sylvia Shemwell & Estelle Brown.
Kathy Westmoreland.
The TCB Band:
James Burton (lead gitaar)
John Wilkinson (rhythm gitaar)
Ronnie Tutt (drums)
Jerry Scheff (bass gitaar)
Glen Hardin (piano/keyboards)
Charlie Hodge (acoustische gitaar & 2e stem)
en: “The Joe Guercio Orchestra”.
Directed by Marty Pasetta
Produced by Marty Pasetta
Starring Elvis Presley
Music by Elvis Presley
Edited by Stephen McKeown
Production company Pasetta Productions
Distributed byNBC, RCA Records
Release date January 14, 1973 (Asia and Oceania) January 1973 (Europe) April 4, 1973 (United States)
Running time 85 minutes
Budget$2.5 million

Onze Elvis Trips reizen voor 2024.

Kijk hier voor meer informatie over onze reizen.
E-mailen
Bellen